Finsbråten

Grønnsakssuppe med wienerpølse

Er det igjen pølser etter barnebursdagen eller ligger det kokte grønnsaker i kjøleskapet. Da er det perfekt å lage en kjapp og god grønnsakssuppe! 

 

PS! Er potetene og gulrøttene allerede kokt, trenger hele suppen bare 4–5 minutters oppvarmning/koking.  

Slik gjør du:

  1. Skrell grønnsakene og del dem i terninger, skjær purren i tynne ringer og ha det i en kasserolle sammen med vannet og buljongen. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre.
  2. Del pølsene i mindre biter og ha dem i kasserollen. Kok opp igjen. Ha i soyasausen og smak til med salt og pepper.
  3. Del sukkerertene i mindre biter og grovhakk korianderen. Ha i suppen like før servering.

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 300 g gulrot
  • 300 g potet
  • 0,5 purre
  • 1,5 l vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong (eller 1 ss grønnsaksfond)
  • 1 pakke Finsbråten wienerpølse 550g
  • 3 ss soyasaus
  • nykvernet pepper
  • 150 g sukkerarter
  • 0,5 potte koriander