Grønnsakssuppe med wienerpølse
Er det igjen pølser etter barnebursdagen eller ligger det kokte grønnsaker i kjøleskapet. Da er det perfekt å lage en kjapp og god grønnsakssuppe!
PS! Er potetene og gulrøttene allerede kokt, trenger hele suppen bare 4–5 minutters oppvarmning/koking.
Slik gjør du:
- Skrell grønnsakene og del dem i terninger, skjær purren i tynne ringer og ha det i en kasserolle sammen med vannet og buljongen. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre.
- Del pølsene i mindre biter og ha dem i kasserollen. Kok opp igjen. Ha i soyasausen og smak til med salt og pepper.
- Del sukkerertene i mindre biter og grovhakk korianderen. Ha i suppen like før servering.
4 porsjoner
Dette trenger du:
- 300 g gulrot
- 300 g potet
- 0,5 purre
- 1,5 l vann
- 1 terning grønnsaksbuljong (eller 1 ss grønnsaksfond)
- 1 pakke Finsbråten wienerpølse 550g
- 3 ss soyasaus
- nykvernet pepper
- 150 g sukkerarter
- 0,5 potte koriander