Pølsegryte med ris
1 - Del pølsene i ca. 2 cm tykke skiver. Skjær gjerne litt på skrå. Varm oliven i en stekepanne med høye kanter og ha i pølsebitene. Stek til de blir gyllenbrune.
2 - Skrell gulroten og skjær i små terninger. Skjær brokkolistilken også i små terninger og finhakk hvitløkfeddene. Ha det i stekepannen og rør rundt.
3 - Ha i de hermetiske tomatene og smuldre i buljongterningen. Ha så i risen og vannet og kok opp.
4 - La gryten koke, uten lokk i ca. 20 minutter, til risen er ferdig. Del opp resten av brokkolien i små buketter og ha i pannen de siste 3-4 kokeminuttene.
5 - Smak til med salt og pepper. Dryss litt frisk timian over ved servering. God middag!
4 porsjoner
Ingredienser
- 450 g bratwurst Knäcker
- 1 ss olivenolje
- 1 gulrot
- 0,5 brokkoli
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks tomat
- 250 g fullkornsris
- 5 dl vann
- 1 ts salt
- 1 ts nykvernet pepper
- 5 grener timian
- 1 stk buljongterning