Finsbråten

Pølsegryte med ris

1 - Del pølsene i ca. 2 cm tykke skiver. Skjær gjerne litt på skrå. Varm oliven i en stekepanne med høye kanter og ha i pølsebitene. Stek til de blir gyllenbrune.

2 - Skrell gulroten og skjær i små terninger. Skjær brokkolistilken også i små terninger og finhakk hvitløkfeddene. Ha det i stekepannen og rør rundt.

3 - Ha i de hermetiske tomatene og smuldre i buljongterningen. Ha så i risen og vannet og kok opp.

4 - La gryten koke, uten lokk i ca. 20 minutter, til risen er ferdig. Del opp resten av brokkolien i små buketter og ha i pannen de siste 3-4 kokeminuttene.

5 - Smak til med salt og pepper. Dryss litt frisk timian over ved servering. God middag!

4 porsjoner

Ingredienser

  • 450 g bratwurst Knäcker
  • 1 ss olivenolje
  • 1 gulrot
  • 0,5 brokkoli
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks tomat
  • 250 g fullkornsris
  • 5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 5 grener timian
  • 1 stk buljongterning